Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedili çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emniyetli tahliyesini katkısızlamalıdır.

Sertifika evet da test raporu bileğerlendirmelerinizde EI kıymeti adına E gösterilmediğine uyanıklık ediniz.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın şık standartlara ve yönetmeliklere onat olup olmadığını tayin etmek ciğerin etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

Özellikle Türkiye'bile daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın mevzii standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen huzurmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile geçerli ölçün TS EN standartlarıdır. 

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara simultane kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak mimarida olmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mefultır ve alelumum çağdaş binalarda kullanılır.

 Işlevsel olduğu denli dekoratif düşüncemlara da iye olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, acil çıkış Yangın kapısı istanbul bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu estetik kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine müsait olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.

Her çağ muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir kayıt, mobilya veya değişik bir mahzur bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda üstelik geceleri parlayan bir mimarida olan bu kırlar mühlik durumların hız göstericisidir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapları, yangın eminği sinein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile ilgili kesif sorulan sorular ve cevapları:

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın gibi müstacel durumlarda içeriden belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail sıfır bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini ciğereriye hapseder.

Report this wiki page